Páginas

dilluns, 26 d’octubre del 2015

Observació cuixa de pollastre



Material
Cuixa de pollastre
Safata
Tisores

Procediment
1. Observem els músculs de la cuixa de pollastre.
2. Tallem els músculs de dalt a baix fins que quedi l'os a la vista.
3. Observem l'interior de la cuixa i separem un múscul estirantlo.

Observacions
La cuixa de pollastre és la part superior de la cama del pollastre.
Qualsevol carn que ens mengem, sigui de pollastre, de vedella o d'un
altre animal són els músculs d'alguna part de l'animal.
Podem veure que tots els músculs de la cuixa de pollastre es troben dins
una mena de funda transparent que els cobreix totalment.
Un cop hem tallat els músculs de la cuixa es pot veure l'os. Aquest os és
el fèmur.Quan estirem un múscul per separar-lo veiem que està unit a l'os per
una tireta blanca que és molt dura: és el tendó.
A l'extrem del fèmur trobem el genoll. En aquest lloc l'os està cobert
d'una capa blanca que omple tota la punta i que està feta de cartílag,
com l'interior del nas o de l'orella. Aquesta capa es troba als extrems de
tots els ossos. Serveix per protegir els ossos a les articulacions per tal
que la fricció entre ells no provoqui desgast i dolor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada